Relații clienți: 0266 - 248 447 / Secretariat: 0266 - 248 448

Cașcaval cu țelină și morcovi

Ingrediente:
Cașcaval Rucăr sandwich (un pachet), o țelină medie, doi morcovi mici, un măr, maioneză light (400 de gr.), sare, piper verde, o legătură de pătrunjel, frunze de rucola, o lămâie, un argei drag galben.

Mod de preparare:
Se curăță de coajă țelina, mărul și morcovii și se dau pe răzătoarea mică. Mărul ras se scurge bine de suc. Se amestecă cu maioneza light, cu sarea și cu piperul. Amestecului i se adaugă zeamă de lămâie după gust, apoi se ia cu o lingură și se așază pe feliile de cașcaval sandwich, care se rulează și se așază pe un platou pe care s-au pus frunze de rucola și argei gras galben, tăiat fâșii.

Timp de preparare: 30 de minute

Chec aperitiv

Ingrediente:
2 ceşti făină, un sfert de linguriţă sare, 200 g. brânză topită, 300 g. caşcaval Brădet ras, 2 ceşti cereale crocante de orez, un pumn de seminţe de susan.

Mod de preparare:
Amestecă faină şi sarea, iar apoi mixează brânza topită, caşcavalul şi fulgii de cereale. Adaugă amestecul de făină, seminţele se susan şi fă un aluat.
Întinde aluatul, fă forme rotunde cu ajutorul unui pahar şi pune-le pe o tavă cu hârtie de copt și coace-le aproximativ 15 minute.

Cartofi cu mozzarella

Ingrediente:
Un kilogram de cartofi, cinci ouă, 500 gr. de mozzarella, rozmarin verde, piper negru.

Mod de preparare:
într-o formă termorezistentă unsă cu unt se pun cartofii fierți, tăiați rondele. Peste ei se pun rozmarinul și piperul. Ouăle se bat întregi doar până se omogenizează și se pune sare în ele. Se pun ouăle bătute peste cartofi. Deasupra, se așază mozzarella rasă. Se dă forma la cuptor pentru 15 minute.

Timp de preparare: 40 de minute

Aperitiv din caşcaval şi susan

Ingrediente: 
3 ouă, ardei gras, 3 felii de salam, un cabanos, 50 g. telemea, 50 g. caşcaval Rucăr, 50 g. brânză topită cu smântână, sare şi piper .

Mod de preparare:
Taie mărunt ardeiul, salamul şi cabanosul şi pune-le la prăjit în puţin ulei. Între timp rade, caşcavalul şi telemeaua. Bate ouăle într-un castron şi adaugă brânza topită, caşcavalul şi brânza rasă. Răstoarnă compoziţia nouă peste compoziţia pusă la prăjit, lasă să se lege câteva minute şi amestecă tot timpul.
Serveşte-le cu o salată de roşii şi castraveţi.
Timp de preparare: 15 minute.

Ciuperci cu cașcaval

Ingrediente:
20 de ciuperci champignon, o legătură de usturoi verde, o roată de cașcaval Trappist, 20 de felii de șuncă, tăiate foarte subțire, piper negru.

Mod de preparare:
Ciupercilor li se detașează piciorușele, se spală bine și se pun cu adânciturile în sus într-o tavă unsă în prealabil cu unt sau cu ulei de măsline. În fiecare adâncitură se pune câte o felie de șuncă ca și cum am mototoli un șervețel. Usturoiul verde se taie mărunt și se pune deasupra pălăriilor umplute deja cu șuncă. Se rade cașcaval și se presară din abundență peste ciuperci. Peste el, piper negru, proaspăt măcinat. Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Timp de preparare: 30 de minute

Ruladă de caşcaval

Ingrediente: 
450 g. caşcaval Dalia, 100 g. de şuncă feliată, 1-2 gogoşari în oţet, salată verde.

Mod de preparare: 
Taie caşcavalul si topeşte-l la bain-marie. Amestecă până se omogenizează compoziţia. Întinde o bucată de folie de aluminiu, apoi, pe deasupra, una alimentară.
Toarnă caşcavalul pe folia respectivă şi întinde-l sub o formă dreptunghiulară, nu mai gros de jumătate de centimetru. Intinde feliile de şuncă pe toată suprafaţa, iar pe margine pune şi un rând de fâşii de gogoşar. Rulează totul în folia de aluminiu, strângând bine la capete, după care pune rulada în frigider. Feliaz-o la servire şi aranjeaz-o pe un platou festiv.
Timp de preparare: 15 minute.