
Plăcintă cu brânză dulce și merișoare
Ingrediente:
500 gr. de brânză de vaci, 200 gr. de zahăr brun, 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon, 100 gr. de merișoare, 100 gr. de stafide, patru ouă, foi de plăcintă (de care preferați), 50 gr. zahăr farin vanilat.
Mod de preparare:
Brânza se amestecă bine cu zahărul brun, cu cel vanilat Bourbon, cu ouăle, merișoarele și stafidele. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune prima foaie de plăcintă, se toarnă întreaga umplutură și se pune cea de-a doua foaie. Se înțeapă foaia de deasupra cu o furculiță sau i se fac mici incizii cu vârful cuțitului. Se dă la cuptor pentru 25-30 de minute, verificându-se periodic pentru a se vedea când s-a rumenit. După ce a fost scoasă din cuptor și s-a răcit, se presară zahărul farin vanilat.
Timp de preparare: 45 de minute